Megkezdődtek a Data-EDIH projekt képzései

2023. október 12.

Alapos és részletes előkészítés után megkezdődött a DATA-EDIH projekt képzési programsorozata. A projekt a képzések széles palettáját kínálja a digitális fejlődés érdekében a hazai kis- és középvállalkozások számára. Az első képzési program a projektben konzorciumi tagként résztvevő Debreceni Egyetemen valósult meg, ahol a Felhőszolgáltatások alapjaicímmel egész napos képzésen vehettek részt a projektbe regisztráló vállalkozások. Ugyanekkor két délelőtt workshop rendezvényeket is szerveztek „A gépi tanulás alkalmazása a kkv-k életében,  illetve Az adatelemzés alkalmazásai a kkv-k működésébencímmel, több mint 30 fő részvételével. A rendezvények hibrid formában (személyesen és online) zajlottak. 

A DATA-EDIH által kínált képzések a gyakorlati megvalósításra fókuszálnak, a Debreceni Egyetemen megvalósult programok a vállalkozások digitalizációs átalakulását támogatják az adatelemzésben és mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek bemutatása révén.

A képzésen történő részvétel – térítésmentes, a kis- és középvállalkozások számára rendelkezésre álló ún. de minimis keretből finanszírozható.

További részletek a képzésekről az adatedih.hu/kepzes/ oldalon olvashatók.