A digitalizáció szerepe kulcsfontosságú a versenyképesség megtartásához és növeléséhez. A vállalkozásoknak, valamint a közszféra szereplőinek szükséges a digitális technológiákat az üzleti folyamataikba, termékeikbe és szolgáltatásaikba integrálni ahhoz, hogy hatékonyságukat és így versenyképességüket növelni tudják.

A Data-EDIH projekt célja, hogy támogassa a hazai kis- és középvállalkozásokat és a közszféra szereplőit digitális érettségük javításában. A projekt általános fókusza az adatszolgáltatás, míg az ipari fókusza az egészségipar (one health).

A projektben résztvevő szervezetek támogatása képzésekkel, tréningekkel, tanácsadási szolgáltatásokkal valósul meg.

A Data-EDIH által nyújtott szolgáltatások nem ingyenesek, de térítésmentesek, mivel a projektben résztvevő vállalkozásoknak lehetőségük van a felmerült költségeket az ún. de minimis vagy innovációs támogatás keret terhére elszámolni.

A projekt konzorciumi formában működik, kilenc tag működik együtt a projekt céljainak elérése érdekében.

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormányának társfinanszírozásában valósul meg.
A Data EDIH c. projekt megvalósulását Magyarország Kormánya, illetve a Miniszterelnökség Területfejlesztési Parlamenti Államtitkársága támogatta. A Data EDIH konzorcium részére 720.000.000 Ft költségvetési támogatás került megítélésre a közvetlen irányítású európai uniós programokban való magyar részvétel növeléséről, valamint egyes közvetlen uniós pályázatok önerő költségének biztosításáról szóló 1612/2022. (XII. 13.) Korm. határozat keretében.

Mit kínál a Data-EDIH?

Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy digitális kevésbé fejlett vállalkozásktól a 22. századi technológiát alkalmazó vállalkozásig mindenki megtalálja a számára megfelelő szolgáltatást. Legyen szó képzésről, mentorálásról, szakértői vagy üzletfejlesztési tanácsadásról, workshopokról vagy forrásbevonási tanácsadásról.

Kinek szól a projekt?

Minden Magyarországon működő kis- és középvállalkozás részt vehet a projektben, de elsősorban az egészség- és élelmiszeripar területén működő KKV-k adatipari, adattechnológiai fejlesztését céloztuk meg.

Részt veszek a projektben!


Regisztráció