A Data-EDIH szolgáltatása nagyon hatékony térítésmentes eszköz a vállalkozások és közintézmények számára, amellyel versenyképesebbé és hatékonyabbá válhatnak a programba jelentkező szervezetek.

A programba való jelentkezés és annak feltételei adott esetben ismeretlenek lehetnek az érdeklődők számára. Az alábbi információk segítik a tájékozódást a Data-EDIH szolgáltatásaival kapcsolatban.

Támogatási folyamat

Jelentkezés, regisztráció

A Data-EDIH projekt a szolgáltatások széles körét kínálja a résztvevő vállalkozások és szervezetek számára. Az egyes szereplők egyéni, személyre szabott fejlődési utat járhatnak be a projekt támogatása mellett. Amennyiben projektünk vagy valamely konkrét szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, kérjük regisztráljon!

Helyzetfelmérés

A regisztrációt követően a projektszervezet felveszi Önökkel a kapcsolatot és személyes találkozó keretében közösen mérik fel, hogy a szervezet hol tart a digitalizációban. Ezen általános felmérés során akár azonnal meghatározhatók olyan szolgáltatások (képzések, tréningek, tanácsadás), amelyek a szervezet számára hasznosak és érdekesek lehetnek fejlesztéseikben.

»» bővebben a helyzetfelmérésről

Szerződéskötés

A projektben történő részvételhez szükséges az ún. projektbevonási megállapodás megkötése. A szerződés mellett a vállalkozásoknak szükséges nyilatkozniuk a de minimis vagy az innovációs támogatási keret rendelkezésre állásáról, a még felhasználható keretösszeg nagyságáról.

Fejlesztési terv

A helyzetfelmérés alapján minden szervezet számára egyéni, személyre szabott fejlesztési tervet állítunk össze. A fejlesztési terv a helyzetfelmérésben azonosított igények és támogatást igénylő problémákhoz kapcsolódóan minden szervezet számára konkrét javaslatokat tartalmaz az igénybe vehető szolgáltatásokról.

»» bővebben a fejlesztési tervről

Szolgáltatások

A helyzetfelmérés során, illetve a fejlesztési tervben megfogalmazott javaslatok mentén, de a szervezet saját érdeklődése alapján is lehetőség van az egyedi szolgáltatások kiválasztására, a jelentkezésre. A képzésekről, tréningekről, tanácsadásokról és további szolgáltatásokról bővebben itt tájékozódhat.

Jelentkezés és részvétel a programokon

A konkrét képzéseken, tréningeken és más eseményeken történő részvételhez szükséges dokumentumokat a szolgáltatást nyújtó szervezet juttatja el az érdeklődő szervezetek részére. A szolgáltatások a de minimis vagy innovációs támogatás keret terhére térítésmentesen vehetők igénybe. A képzésekről, tréningekről, programokról további részletes információt itt talál.

A projektben való részvétel feltételeiről, a szolgáltatások megrendelésének menetéről szóló információkat itt találja meg.

Szolgáltatások eredményességének felmérése

A Data-EDIH projekt számára kulcsfontosságú, hogy szolgáltatásaival valódi hatást érjen el a vállalkozásoknál, közszféra szereplőinél, ezért a szolgáltatásaink igénybevételét követően két alkalommal visszamérjük a szolgáltatásunk hatékonyságát, melyben a projektben résztvevő partnereink közreműködésére is számítunk.

Mi a “de minimis” keret?

A de minimis támogatás a vállalkozások részére nyújtott csekély összegű vállalkozásfejlesztési támogatás. Minden vállalkozás rendelkezik ún. de minimis kerettel, melyet pályázati és egyéb támogatási formák révén tudnak lehívni.

Bővebben